Keresés ebben a blogban

2009. június 30., kedd

Almás sült csirke (4 személyre)

Hozzávalók: 1 kg-os csirke, fél kg savanykás, aromás alma, 1 citrom leve és reszelt héja, 1-1 teáskanál majoranna,
kristálycukor, só, 1 mokkáskanál törött bors.

A megtisztított csirkét kívül-belül sóval, majorannával, törött borssal bedörzsöljük, és tepsibe fektetjük. Körérakjuk a
megmosott, kicsumázott és negyedekbe vágott almát, amelyet azonnal meglocsolunk citromlével. Rászórjuk a citromhéjat és
kristálycukrot, a tepsit szorosan lefedjük, és az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. Közepes lángon egy óráig pároljuk. A fedõt
levéve mindkét oldalán szép pirosra pirítjuk. Párolt rizs a hozzávaló köret, amelyet beborítunk a párolt almadarabokkal.
Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése